NSBiH
15

Disciplinska komisija kaznila premijerligaše, najgore prošao Zrinjski

Piše: D. B.
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela odluke o kaznama za klubove iz Premijer lige BiH zbog propusta u organizaciji utakmica 1. i 2. kola domaćeg prvenstva.

Kada je riječ o 1. kolu, Željezničar je kažnjen sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv GOŠK-a, koja se odnosi na pirotehniku.

Borac je također kažnjen zbog pirotehnike na tribinama, tokom susreta s Čelikom, ali će Banjalučani u kasu NSBiH uplatiti 1.500 KM.

Iz istog razloga je kažnjeno i Sarajevo sa 2.500 KM, jer su navijači kluba s Koševa upotrijebili veću količinu pirotehničkih sredstava tokom derbija sa Zrinjskim.

Kazne su izrečene i za 2. kolo Premijer lige BiH. Najgore je prošao aktuelni šampion Zrinjski kojem je izrečena kazna od 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, odnosno upotrebe veće količine pirotehnike na tribinama te distribucije alkohola na stadionu.

Zenički Čelik će morati platiti kaznu od 3.000 KM zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, ali i ubacivanja tvrdih predmeta na teren s tribina gdje su bili domaći navijači.

Željezničar je dobio kaznu i zbog događaja na gostujućoj utakmici protiv Mladosti, koja iznosi 1.000 KM. Izrečena je jer su navijači Plavih lomili stolice na stadionu ekipe iz Doboja kod Kaknja.