Promo
45

Novi kanali u ponudi Arena Sport u BiH: Tri Premiuma za najbolji sportski sadržaj

Arena Sport u Bosni i Hercegovini nakon skoro desetljeća emitovanja sportskih sadržaja, obogaćuju svoju ponudu sa 3 nova kanala koja su od sada dostupna korisnicima kabl i IPTV operatera, odnosno gledaocima u cijeloj zemlji.

Riječ je o potpuno novim Arena Premium kanalima 1, 2 i 3, koji su uvršteni u ponude svih većih operaterima u Bosni i Hercegovini i na raspolaganju ljubiteljima sporta u našoj zemlji.

"Nakon što smo registrovali sve kanale u BiH, čime smo dodatno ojačali našu investiciju na ovom tržištu, te nakon proširenja kanala u ponudi sa prvobitnih 3, odnosno trenutnih 6, prateći kupovinu sadržaja koju smo konstantno pojačavali najekskluzivnijim sadržajima, odlučili smo lansirati i tri nova, Arena Premium kanala u BiH", izjavio je generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić. Žugic je i dodao "Pored najveće akvizicije od osnovanja - engleske Premijer liga, produženi su i ugovori sa italijanskom SERIA A, španskom La Ligom i francuskom League 1, te najelitnijim fudbalskim takmičenjima UEFA kupovima kao što su Liga šampiona, liga Evrope i Konferencijska liga, uz već prepoznatljivu najjaču košarkašku ligu na svijetu NBA, ponuda je postala dovoljna da I BiH dobije svoja nova tri kanala – Arena Premium."

Na novim Premium kanalima će uglavnom dominirati sadržaj iz fudbalske lige Petice, UEFA europskih kupova i najbolje svjetske košarke.

Kada je riječ o dosadašnjim kanalima koji su u međuvremenu dobili svoju novu numeraciju Arena Sport 1,2,3,4,5 i 6, na njima će se nastaviti emitovati također izuzetno kvalitetni sadržaji, a prije svega bit će zastupljeni regionalna fudbalska takmičenja, kao što su m:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, Superliga Srbije i Hrvatska nogometna liga, te najjača košarkaška regionalna liga ABA liga i ABA Dva liga, te konačno najbolji rukomet ,čija prava je i nadalje osigurala Arena Sport za teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ovom obogaćenom ponudom Arena Sport kanala u BiH gledaoci će biti u mogućnosti nastaviti uživati u najboljem sportskom sadržaju i pratiti sve trendove prisutne u regiji u ovom segmentu zabave. Svi veći IPTV operateri u BiH, a prije svih BH Telecom, m:tel, HT Mostar I Logosoft, te kabl operateri kao što su Supernova, TXTV I drugi od sada će moći svojim korisnicima ponudi ukupno čak 12 Arena Sport kanala.