Očekivao mjesto u albumu
12

Zvijezda Reala frustrirana jer je nema u Paninijevim sličicama za Katar: Morao sam tu biti

D. P.
Rodrygo očekuje nastup u Kataru (Foto: Panini)
Rodrygo očekuje nastup u Kataru (Foto: Panini)
Brazilski nogometaš i zvijezda Real Madrida Rodrygo kritikovao je popularnu kompaniju Panini koja ga nije uvrstila u album za samoljepljive sličice za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.
Kompanija Panini tradicionalno već decenijama priređuje albume sa samoljepljivim sličicama za svako veliko nogometno takmičenje pa tako i predstojeći Mundijal u Kataru privlači mnogo pažnje.

Iz ove italijanske kompanije po svom izboru projektovali su ekipe za Svjetsko prvenstvo te će se one sigurno razlikovati od spiskova selektora za smotru najboljih selekcija svijeta.

Među zvijezdama kojih nema u Paninijevom albumu je Paulo Dybala, ali i ofanzivac Real Madrida Rodrygo koji za sebe kaže da je frustriran zbog toga.

"Ako igrač igra za Real Madrid i dobro mu ide, ima veće šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ipak, moram raditi jer je konkurencija žestoka i znam da ako pogriješim, velike su šanse da ne odem na Svjetsko prvenstvo. Naravno, bio sam frustriran što me nema u albumu. Morao sam tamo biti", rekao je Rodrygo u razgovoru za TNT Sport.

Mladi ofanzivac igra odlično ove sezone u timu Carla Ancelottija. Već je postigao četiri pogotka i dodao tri asistencije u svim takmičenjima.

Rodrygo (21) i sinoć je bio strijelac za Real u Ligi prvaka. Pogodio je zajedno sa svojim saigračem iz Brazila Viniciusom Juniorom u pobjedi rezultatom 2:1 protiv Šahtara.