Selektor najavio
0

Zvijezda Premiershipa nakon optužbi za pedofiliju može igrati protiv BiH u septembru

D. P.
Hareide o Sigurdssonu (Foto: Twitter)
Hareide o Sigurdssonu (Foto: Twitter)
Novi selektor nogometne reprezentacije Islanda Age Hareide u izjavi za islandske medije potvrdio je da su vrata reprezentacije i više nego otvorena za najveću zvijezdu tamošnjeg nogometa Gylfija Sigurdssona.

Iako nikada zvanično nije potvrđeno njegovo ime, Gylfi Sigurdsson skoro dvije godine bio je pod optužnicom zbog pedofilije. Ona je ukinuta prošle sedmice, a sada se najavljuje povratak na teren za igrača Evertona.

Sigurdsson je oslobođen svih optužbi, a da iznese njegovo ime u javnost nije problem za selektora Hareidea, koji najavljuje i njegov povratak na terene.

Hareide je poručio da će pozvati u reprezentaciju Islanda Sigurdssona, ukoliko odluči da se nastavi baviti nogometom.

"Za njega je dobro da je slučaj završen. Stvarno sam se suosjećao s njim. Upoznao sam ga. On je fin momak i sjajan igrač, ali nije igrao dvije godine pa ne mogu više pričati o njemu", rekao je Hareide.

Sve optužbe protiv Gylfija zbog navodnih seksualnih prijestupa s maloljetnicom su odbačeni. Više nije u pritvoru i može nastaviti nogometnu karijeru ukoliko želi.

"On sam mora odlučiti da li želi ponovo igrati. Ako želi, očito je da će biti u mojim planovima. Naravno, i ako zadrži isti standard kao i prije. Jako sam sretan što je oslobođen svih optužbi jer su ovo bile dvije godine pakla za njega", dodao je selektor Islanda.

Gylfi je odigrao 78 utakmica za Island i postigao 25 golova. Treći je strijelac u historiji reprezentacije, ali i najbitniji igrač te najveća zvijezda nacionalnog tima. Godinama igra u Premier ligi za klubove poput Evertona i Tottenhama.

Tako bismo Sigurdssona mogli gledati i u duelu protiv Bosne i Hercegovine jer je zakazan za septembar u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.