Sve je gotovo!
0

Cancelo se posvađao s Guardiolom pa ekspresno napustio City i prešao u Bayern

K. H.
Joao Cancelo (Foto: EPA-EFE)
Joao Cancelo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometaš Joao Cancelo napustit će Manchester City u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka i kako navode evropski mediji, otići će na posudbu u redove Bayerna.

Vijest je objavio pouzdani novinar The Athletica David Ornstein, a kako je naveo, riječ je o posudbi koja će vjerovatno imati uključenu opciju otkupa na kraju sezone.

Dalje se navodi kako Bayern već godinama cijeni Cancela i njegove igračke sposobnosti, no da se nisu mogli takmičiti s Manchester Cityjem po pitanju plate, sve dok nije došlo do situacije da ovaj bočni igrač padne u drugi plan Pepa Guardiole, što je nakon SP-a u Kataru slučaj.

Cancelo je posljednje dvije godine izabran u najbolju ekipu sezone u Premiershipu, no očigledno da je došlo do svađe s Guardiolom i s tim u vezi nije neočekivano da je odmah potražio odlazak u drugu sredinu.
Ovaj nogometaš ima važeći ugovor sa Cityjem do 2027. godine, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će Bayern na kraju platiti obeštećenje za njegove usluge. Prve informacije govore da će Bayern za usluge ovog igrača platiti 70 miliona eura.

Navodi se da će ljekarski pregledi, ako sve bude po planu, biti završeni u naredna 24 sata.