Evropska liga
85

Zvezda savladala Ludogorec, ali zbog penala u 93. minuti još uvijek nije u nokaut fazi

D. P.
Zvezda je upisala veliki trijumf večeras (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde slavili su rezultatom 1:0 protiv Ludogoreca i tako su došli na korak od nokaut faze Evropske lige.

Zvezdi je bila potrebna pobjeda protiv Ludogoreca večeras, ali i da Midtjylland ne savlada Bragu, no danski klub je u posljednjim trenucima pogodio sa bijele tačke i slavio rezultatom 3:2.

Jedini gol na utakmici u Beogradu za Zvezdu je večeras postigao Mirko Ivanić u 57. minuti susreta za veliko slavlje Beograđana.

No, do posljednjih trenutaka nije se znalo da li će Zvezda večeras ovjeriti plasman u nokaut fazu, posebno jer je meč Midtjyllanda i Brage bio nevjerovatno dramatičan.

Domaćin je imao vodstvo do 85. minute, ali je onda Braga golom Galana poravnala na 2:2. Zvezda je imala plasman u nokaut fazu u svojim rukama sve do duboke nadoknade, a onda je Midtjylland pogodio sa bijele tačke za 3:2 tako da u posljednjem kolu imamo pravu dramu.

Tri kluba ulaze s dva boda razlike u posljednje kolo, a mjesta za plasman dalje ima za svega dva tima. Braga i Zvezda igraju odlučujući meč i derbi u Portugalu.

Rezultat i strijelci:

Crvena zvezda - Ludogorec 1:0 (Ivanić 57')

Midtjylland - Braga 3:2 (Sviatčenko 2', Isaksen 48', Evander 90+3' / Horta 43', Galeno 85')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore