Liga prvaka
65

Zvezda ostala bez šansi za plasman dalje, City zabilježio četvrtu pobjedu u grupnoj fazi

E. K.
Crvena zvezda - RB Leipzig (Foto: EPA-EFE)
Crvena zvezda - RB Leipzig (Foto: EPA-EFE)
Crvena zvezda je nakon četvrtog kola grupe G Lige prvaka ostala bez šansi za plasman u nokaut fazu najelitnijeg takmičenja u Evropi.
Beograđani su na Marakani poraženi od njemačkog RB Leipziga rezultatom 2:1 te su i zvanično ostali bez mogućnosti za plasman dalje.

Jedini pogodak u prvom dijelu je postigao Xavi Simons u osmoj minuti susreta i to poslije asistencije Xaviera Schlagera da bi pobjedu Nijemaca potvrdio Lois Openda u 77. minuti susreta.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je u 81. Benjamin Henrichs postigao autogol te smanjio prednost njemačkog sastava.

Pokušavali su Beograđani do kraja susreta doći do novog gola, ali u tome nisu uspjeli te je gostujući sastav slavio važnu pobjedu u Beogradu.

Leipzig je drugoplasirani na tabeli sa devet osvojenih bodova dok je Zvezda treća na tabeli sa osvojim bodom.

U drugoj utakmici ove grupe Manchester City je na svom terenu pobijedio sastav Young Boysa rezultatom 3:0.

Nakon prvih 45 minuta Građani su vodili 2:0, a u strijelce su se upisali Erling Haaland sa jedanaest metara te Phil Foden.

U nastavku su Građani postigli još jedan gol i riješili pitanje pobjednika, a u strijelce se upisao ponovo Erling Haaland u 51. minuti susreta da bi u 53. Sandro Lauper dobio drugi žuti odnosno crveni karton te je gostujući sastav ostao sa igračem manje.

Rezultat i strijelci:

Crvena zvezda - RB Leipzig 1:2 (Henrichs (ag) 81' / Simons 8', Openda 77')

Manchester City - Young Boys 3:0 (Haaland (p) 23', 51', Foden 45+1')

Tabela:

U okviru grupe H je odigrana jedna utakmica u kojoj je Porto pobijedio Antwerp rezultatom 2:0 te se izjednačio na vrhu tabele sa Barcelonom.

Oba sastava imaju po devet bodova i nalaze se na vrhu tabele. S druge strane Antwerp je posljednji na tabeli bez bodova.

Strijelac jedinog gola prvom dijelu je bio Evanilson sa jedanaest metara u 32. minuti susreta da bi konačan rezultat postavio Pepe u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Dodajmo da su gosti od 50. minute igrali sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Jurgen Ekkelenkamp.

Rezultat i strijelac:

Porto - Antwerp 2:0 (Evanilson (p) 32', Pepe 90+1')

Tabela: