Wengerov nasljednik
78

Zvanično: Unai Emery novi trener Arsenala

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (46) je zvanično imenovan nasljednikom Arsenea Wengera koji je nakon više 22 godine odlučio napustiti Arsenal.

Španski stručnjak stiže u Premiership nakon neuspješne epizode u PSG-u s kojim nije uspio napraviti iskorak u Ligi prvaka, dok je ranije radio sjajan posao sa Sevillom.

Izbor Emeryja mnoge je iznenadio jer su favoriti za Wengerovog nasljednika bili nekadašnji Arsenalovi igrači Mikel Arteta i Patrick Vieira.

Podsjetimo, sinoć je na zvaničnoj Emeryjevoj stranici osvanula vijest o njegovom prelasku u Arsenal, ali je brzo uklonjena.

"Arsenal je poznat širom svijeta po svom atraktivnom stilu igre, mladim igračima i fantastičnom stadionu. Veoma sam uzbuđen što sam dobio odgovornost povesti ga u novo poglavlje", rekao je Emery.

"Unai ima sjajne uspjehe tokom čitave karijere, a pod njegovim vodstvom razvijali su se neki od najboljih mladih igrača. Njeguje uzbudljiv i progresivan stil igre koji se uklapa u filozofiju našeg kluba", istakao je Arsenalov izvršni direktor Ivan Gazidis.