Pregovori urodili plodom
0

Zvanično: Thierry Henry u Arsenalu na posudbi

Sarajevo-x.com
Thierry Henry
Thierry Henry
Francuz Thierry Henry i zvanično se pridružio Arsenalu u kojem će igrati u januaru i februaru dok Gervinho i Marouane Chamakh budu igrali na Afričkom kupu nacija.

Pregovori između Arsenala i New York Red Bullsa o pozajmici Henryja urodili su plodom te će Francuz u narednih nekoliko kola igrati za svoj bivši klub.

Henry je za Arsenal odigrao 370 utakmica i vodeći je strijelac Tobdžija svih vremena sa 226 golova.

"Veoma sam sretan. Bila je to moja i želja Thierryja Henryja. Imat ćemo ga na raspolaganju u januaru i februaru nakon čega se vraća u Ameriku", kazao je Arsene Wenger, menadžer Arsenala te dodao kako vjeruje da će Henry biti veliko pojačanje u predstojećim kolima.

Henry je u Arsenal došao iz Juventusa 1999. godine. Wenger je od krilnog igrača napravio jednog od najboljih napadača ikada. Henry je bio dio ekipe Nepobjedivih koja je u sezoni 2003/04. ostala neporažena u Premiershipu.

U osam godina, koliko je nosio dres Tobdžija, Henry je osovjio dvije titule prvaka Engleske, dva FA kupa, titulu najboljeg strijelca Premier lige i mnoge druge nagrade. Nakon Arsenala, Henry je prešao u Barcelonu sa kojom je osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti.

Nakon Barcelone, otišao je u MLS klub New York Red Bulls čiji je i danas član.

Nakon potpisivanja ugovora o pozajmici, Henry je rekao kako ne može vjerovati da se vratio u klub koji voli i u kojem je doživio najbolje trenutke u karijeri.