Nakon 12 godina
116

Zvanično: Theo Walcott napustio Arsenal i prešao u Everton

Piše: K. H.
Reprezentativac Engleske i bivši igrač Southamptona Theo Walcott nakon 12 godina zvanično je napustio Arsenal, a ovaj brzonogi krilni nogometaš naredne tri i po godine provest će u Evertonu.

Walcott je u redove Karamela stigao u transferu vrijednom 30 miliona eura sa bonusima, a ugovor je potpisao do 2021. godine.

On je u Arsenal stigao 2006. godine, a u ekipi Arsena Wengera odigrao je 397 utakmica u kojima je postigao 108 pogodaka.

"Moram da se zahvalim svima koji su bili u Arsenalu tokom proteklih 12 godina jer su oni bili dio moje porodice. Želim se zahvaliti mojim saigračima s kojima sam imao zadovoljstvo da igram, ali najviše se zahvaljujem navijačima zbog nevjerovatne podrške tokom svih ovih godina. Žao mi je što sam otišao, ali sam uzbuđen zbog novog izazova. Svima u klubu želim uspjeh u budućnosti", rekao je Walcott odmah nakon potpisa za Everton.

U dresu kluba iz sjevernog Londona Walcott je osvojio samo tri trofeja u FA cupu, a ostat će poznat kao peti igrač u historiji kluba po broju pogodaka u Premiershipu u kojima je učestvovao (65 pogodaka i 43 asistencije).