Nogomet
85

Zvanično: Schweinsteiger i Schneiderlin su nova pojačanja Manchester Uniteda

Klix.ba
Bastian Schweinsteiger i Morgan Schneiderlin
Bastian Schweinsteiger i Morgan Schneiderlin
Engleski klub Manchester United zvanično je predstavio svoja dva pojačanja, a to su Nijemac Bastian Schweinsteiger i Francuz Morgan Schneiderlin.

Tridesetogodišnji Schweinsteiger je odigrao 500 utakmica i postigao 70 golova za Bayern otkako je debitovao za Bavarce u novembru 2002. godine. Osvojio je 20 trofeja među kojima čak osam titula u Bundesligi. Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 111 utakmica i trenutni je kapiten. Odigrao je važnu ulogu u osvajanju titule svjetskog prvaka prošle godine u Brazilu.

"Uživao sam u Bayernu, odlazak nije bio jednostavna odluka. Manchester United je jedini klub zbog kojeg bih napustio Bayern. Spreman sam za ovaj veliki izazov u najjačoj ligi svijeta. Radujem se što ću raditi s menadžerom Louisom van Gaalom. Nikad neću zaboraviti Bayern i želim se zahvaliti svima na prelijepim izazovima", izjavio je Schweinsteiger.

Menadžer Uniteda Louis van Gaal također nije krio zadovoljstvo.

"Bastian mi je poznat vrlo dobro, radili smo u Bayernu zajedno i oduševljen sam što je došao u United. Njegovi uspjesi govore dovoljno, a uz to je pravi profesionalac. Donijet će nam mnogo iskustva", rekao je Van Gaal.

Drugo pojačanje Crvenih vragova je Francuz Morgan Schneiderlin, koji je na Old Trafford stigao iz Southamptona. Dvadesetpetogodišnjag je nastupio 253 puta za Southampton, a postigao je 15 golova od debija 2008 godine. Za reprezentaciju Francuske je odigrao devet utakmica.

"Oduševljen sam dolaskom u Manchester United. Odluka nije bila laka, jer mi je sedam godina bilo veoma lijepo u Southamptonu. Ovaj ću klub zauvijek nositi u srcu. Nisam mogao propustiti priliku da zaigram za veliki i uspješan klub kakav je Manchester United", izjavio je Schneiderlin.

Visoko mišljenje o novom igraču ima i menadžer Van Gaal.

"Morgan je veoma talentovan igrač sa sjajnim vještinama i energijom. Drago mi je što nam se pridružio prije odlaska u SAD. Pripreme su veoma važne za nas, jer želimo navijačima pokazati koliko možemo postići zajedno", kazao je Van Gaal.