Nogomet
11

Zvanično: Matteo Darmian novi igrač Manchester Uniteda

Klix.ba
Manchester United je putem svoje zvanične internet-stranice objavio da je iz Torina stiglo novo pojačanje, defanzivac Matteo Darmian.
Matteo Darmian
Matteo Darmian
Darmian ima 25 godina, za Torino je debitovao 2011. godine i odigrao 146 utkamica u kojima je postigao pet golova. Skupio je i 13 nastupa za reprezentaciju Italije, a igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine.

"Moj san se ostvaro dolaskom u Manchester United. U Torinu mi je bilo veoma lijepo i želim se zahvaliti klubu za sve što je za mene uradio. Siguran sam da ljudi iz Torina mogu razumjeti da se prilika za igranje u najvećem klubu na svijetu ne može odbiti. Uzbuđen sam što ću raditi s menadžerom kakav je Louis van Gaal", izjavio je Darmian nakon potpisivanja četverogodišnjeg ugovora s opcijom produženja na još jednu godinu.

"Matteo je odličan defanzivac, može igrati na desnoj i lijevoj strani. Osim toga, dobar je i u napadačkim zadacima, što mu je potrebno kako bi uhvatio ritam igranja u Premierligi. On će biti kvalitetno pojačanje za naš tim. Želim mu dobrodošlicu i radujem se što ću raditi s njim u budućnosti", izjavio je menadžer Manchester Uniteda, holandski stručnjak Louis van Gaal.

Manchester United je dogovorio transfer njemačkog reprezentativca Bastiana Schweinsteigera iz Bayerna, koji će uskoro potpisati ugovor. I ovaj transfer je zvanično potvrđen na Unitedovoj oficijelnoj stranici.