Novi selektor
134

Zvanično predstavljanje Roberta Prosinečkog u subotu u Sarajevu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Press konferencija na kojoj će biti predstavljen novi selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki bit će održana sutra (6. januara 2018.) u 15 sati u sali "Atrium" hotela "Europe" u Sarajevu.

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Prosinečki dobio jednoglasnu podršku članova ovog tijela i predvodit će našu selekciju u UEFA Ligi nacija i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Prosinečki je rođen 12. januara 1969. u njemačkom gradu Schwenningenu. U trenerskoj karijeri je vodio višestrukog prvaka Jugoslavije i Srbije, Crvenu zvezdu, turski Kayserispor, te reprezentaciju Azerbejdžana. Sa Crvenom zvezdom je 2012. godine osvojio Kup Srbije.

Kao igrač je između ostalog nastupao za Dinamo Zagreb, Crvenu zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Sevillu. Osim nacionalnih šampionata i Kup takmičenja u zemljama u kojim je igrao, Prosinečki je kao U-20 reprezentativac Jugoslavije došao do titule svjetskog prvaka 1987., dok je sa Crvenom zvezdom 1991. bio pobjednik Kupa evropskih šampiona.