Husić potvrdio
20

Zvanično: Ništa od Ćire Blaževića, Ninković novi trener Sloge

Piše: K. H.
Ratko Ninković (Foto: SportNews.hr)
Ratko Ninković (Foto: SportNews.hr)
Prvi čovjek Sloge iz Siminog Hana Azmir Husić potvrdio je informaciju da je Ratko Ninković novi trener trenutno drugoplasirane ekipe iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Ninković će već sutra biti u Bijeljini na utakmici koju Sloga igra protiv Zvijezde 09, a na prvi trening bi trebao doći u četvrtak.

"Sportski direktor mi je jutros potvrdio da je Ninković naš novi trener i da u četvrtak dolazi odraditi prvi trening s ekipom. On će već sutra biti u Bijeljini na prijateljskoj utakmici protiv Zvijezde 09", rekao je Husić za Klix.ba.

Husić je jučer istakao da nije isključeno da i Miroslav Ćiro Blažević bude novi trener Sloge, ali od toga na kraju nije bilo ništa i pored toga što je legendarni trener pokazao interesovanje za klupu tima iz Prve lige Federacije BiH.

"Odlučili smo se za drugu opciju i Ratko Ninković je naš novi trener", kratko je kazao Husić koji je istakao da je ekipa Sloge kompletna i da je cilj ulazak u Premijer ligu.

Ninković će na klupi zamijeniti Darka Vojvodića koji je zbog privatnih problema sporazumno raskinuo ugovor.

Sloga se nakon 15 odigranih utakmica nalazi na drugoj poziciji s jednim bodom manje od Zvijezde iz Gradačca i jednim bodom više od sarajevskog Olimpika.