El Clasico
58

Zvanično: Neymar ipak ne igra protiv Reala

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilac Neymar ipak neće igrati u večerašnjem El Clasicu na Santiago Bernabeuu protiv Real Madrida, potvrđeno je iz Barcelone.

"S obzirom na pravnu nesigurnost i na činjenicu da je do početka meča ostalo manje od 12 sati te želeći da se u potpunosti koncentrišemo na sport odlučeno je da nećemo prijaviti Neymara za meč", stoji u saopćenju Katalonaca.

Podsjetimo, Brazilac je 8. aprila na susretu sa Malagom zaradio isključenje za koje je automatska kazna od jedne utakmice, ali je dodatno kažnjen s još dvije utakmice zabrane nastupa zbog toga što je ironičnim pljeskom pozdravio sudijsku odluku.

Neymar je u prošlom kolu odradio jedan meč kazne, a Barcelona je uputila žalbu španskom Sudu za sportsku arbitražu, nadajući se da bi sud mogao smanjiti kaznu.

Ipak, sud je sa zasjedanjem završio u petak ujutro i nije imao vremena proučiti predmet pa je Barcelonina žalba ostala bez odgovora.

Trener Barcelone Luis Enrique vjerovatno će u početni sastav koji će suprotstaviti Realu umjesto Neymara uvrstiti Paca Alcacera i pridružiti ga Lionelu Messiju i Luisu Suarezu u napadu Katalonaca.