Nogomet
4

Zvanično: Mkhitaryan treće Unitedovo pojačanje u eri Mourinha

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United nastavlja sa dovođenjem vrhunskih igrača. Ozvaničen je i dolazak ofanzivnog veznjaka Borussije Dortmund Henrikha Mkhitaryana.

Reprezentativac Armenije dolazi za oko 40 miliona eura, navodi ugledni Sky Sports, a transfer je potvrdila i Borsussia Dortmund na svojoj zvaničnoj stranici.

"Nakon intenzivnih razgovora Borussia Dortmund se usaglasila sa željama reprezentativca Armenije da se pridruži Manchester Unitedu", stoji u saopćenju njemačkog kluba.

Interesantno, Mkhitaryan je također klijent Mina Raiole, menadžera koji zastupa i Zlatana Ibrahimovića koji je jučer kao slobodan igrač stigao u Manchester United.

Klub sa Old Trafforda je do sada doveo tri pojačanja od dolaska Josea Mourinha u klub. Prvo je stigao štoper Villarreala Eric Bailly za 38 miliona eura, pa Zlatan Ibrahimović i sada Henrikh Mkhitaryan.

Ovaj 27-godišnji igrač je na ljeto 2013. godine stigao u Dortmund iz Šahtar Donjecka za 27,5 miliona eura. Za Dortmund je odigrao 140 utakmica u kojima je postigao 41 pogodak i dodao 49 asistencija. Jedini trofej koji je osvojio igrajući za Dortmund je njemački Super kup osvojen 2014. godine.

Za reprezentaciju Armenije je upisao 59 nastupa i postigao rekordnih 19 golova. U protekloj sezonu Bundeslige odigrao je 31 meč i pri tom zabilježio impresivan učinak od 11 golova i 20 asistencija. Brojeći nastupe u svim takmičenjima prošle sezone, Mkhitaryan je u 52 utakmice postigao 23 gola i upisao 32 asistencije.