Nogomet
11

United predstavio i Mkhitaryana: Moj san se ispunio

Klix.ba
Manchester United je predstavio svoje treće ljetno pojačanje Henrikha Mkhitaryana (27) koji je stigao iz Borussije Dortmund. Mkhitaryan je s Unitedom potpisao petogodišnji ugovor, a pretpostavlja se da je plaćen oko 40 miliona eura.

Transfer je potvrđen protekle subote kada je Dortmund na svojoj zvaničnoj stranici objavio da će ofanzivni veznjak reprezentacije Armenije preći na Old Trafford.

Zvanično predstavljanje ovog igrača u Unitedu obavljeno je danas, a pristustvovao je i trener Crvenih đavola Jose Mourinho.

"Ponosan sam što sam se pridružio Manchester Unitedu. Ovaj transfer je ispunjenje mojih snova. Uzbuđen sam što ću igrati za klub sa tako slavnom historijom i nadam se da ću dugo biti dio ovog kluba. Zahvaljujem se Joseu Mourinhou koji je vjerovao u mene", kazao je Mkhitaryan na predstavljanju.

Za reprezentaciju Armenije je upisao 59 nastupa i postigao rekordnih 19 golova. U protekloj sezonu Bundeslige odigrao je 31 meč i pri tom zabilježio impresivan učinak od 11 golova i 20 asistencija. Brojeći nastupe u svim takmičenjima prošle sezone, Mkhitaryan je u 52 utakmice postigao 23 gola i upisao 32 asistencije.

Ovo je do sada treće Unitedovo pojačanje od dolaska Josea Mourinhoa u klub. Prvo je stigao štoper Villarreala Eric Bailly za 38 miliona eura, a potom Zlatan Ibrahimović kao slobodan igrač. Mourinho je na predstavljanju najavio da će United dovesti ukupno četiri igrača. Dakle, čeka se nova "bomba".