Nogomet
8

Zvanično: Inter otpustio De Boera nakon 85 dana

Klix.ba
Frank de Boer (Foto: EPA)
Frank de Boer (Foto: EPA)
Inter iz Milana je danas uručio otkaz holandskom nogometnom stručnjaku Franku De Boeru, koji je bio trener samo 85 dana.

Inter se nalazi na 12. mjestu talijanske Serije A nakon poraza od Sampdorije rezultatom 0:1 u nedjelju, što je bio četvrti poraz u nizu.

De Boer (46) je deveti trener koji je napustio Inter otkako je aktuelni menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho otišao iz kluba 2010. godine. Ekipu će na utakmici Evropske lige protiv Southamptona u četvrtak voditi trener mladog tima Stefano Vecchi, a uprava će u narednom periodu tražiti novog trenera.

De Boer je Inter preuzeo nakon što je s Ajaxom osvojio četiri titule prvaka Holandije u nizu, dok je prošlogodišnju izgubio u posljednjoj utakmici sezone. S klubom iz Milana je u augustu potpisao trogodišnji ugovor i tako naslijedio Roberta Mancinija.

Mourinho je 2010. godine osvojio trostruku krunu, Seriju A, Kup Italije i Ligu prvaka, a od tada je završavao sezonu na šestom, devetom, petom, osmom i četvrtom mjestu. U posljednjih šest godina Inter su između ostalih vodili Rafael Benitez, Claudio Ranieri i Walter Mazzarri.