Nogomet
0

Zvanično: Danijel Stojanović pojačao Željezničar

Klix.ba
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Dosadašnji fudbaler aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog Danijel Stojanović potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Stojanović je rođen 18. avgusta 1984. godine u Našicama. Prošao je omladinske selekcije Cibalije, a seniorsku karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu. Potom dolazi u BiH, u ekipu Posušja za koju je igrao do jula 2008. godine i dolaska u ekipu Zrinjskog.

Nakon dvije kvalitetne godine igranja u Zrinjskom prelazi u portugalski Nacional gdje će igrati naredne dvije godine. Zatim dolazi u splitski Hajduk gdje se također zadržao dvije godine, a potom slijedi povratak Pod Bijeli brijeg u januaru 2014. godine gdje je Danijel igrao do dolaska u Želju.

Stojanović, koji pokriva poziciju lijevog beka, u dresu Zrinjskog je odigrao 107 utakmica, a postigao je sedam golova, te dodao 12 asistencija. U Hajduku je nastupao 22 puta, dok je za Nacional odigrao 19 susreta. U ovoj sezoni, Stojanović je igrao na 10 utakmica, postigao je četiri gola i upisao dvije asistencije. Stojanović će se već danas priključiti ekipi u Međugorju.

"Prije svega bih rekao da je dogovor postignut u vrlo kratkom vremenu. Sportski direktor, gospodin Čenan, i ljudi u upravi su pokazali jednu veliku ozbiljnost i iskrenost što mi je jako važno gdje god da sam išao. Mislim da Željo može puno u nastavku, ali neću puno obećavati riječima, nego jedva čekam početi sa treninzima i naravno jedva čekam početak sezone", kazao je Stojanović.

"Pregovori su protekli jako korektno i brzo. Danijel je karakteran fudbaler i čovjek, pravi primjer pobjednika na terenu, te nam je veoma drago što je došao u Želju da pojača konkurenciju na lijevoj strani. Naš cilj da imamo 18 pojednako kvalitetnih igrača i karakterno jakih koji će svaku utakmicu igrati sa jakom željom da pobijede jer znamo da je to ono što naši navijači žele", rekao je Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar.