Nogomet
93

Zubanović: Željezničar je bolji od Balzana, ali oprez nije na odmet

Klix.ba
Hadis Zubanović i danas je veliki ljubimac navijača Željezničara. Koševski junak koji je peti dan juna armiji Željinih navijača preimenovao u “Zubandan” s nestrpljenjem iščekuje današnju utakmicu između Balzana i Željezničara.

Očekuje prolazak, ali poručuje da igrači Milomira Odovića moraju biti oprezni.

“Očekujem plasman Željezničara u naredno pretkolo. Protivnik je nepoznanica, a mali strah osjećam zbog toga što je primijetno da fudbal u malim zemljama napreduje, što potvrđuju i klubovi i reprezentacije. Vidite da je mlada selekcija Malte u svojoj grupi prva, što je vrijedan podatak. Zbog toga trebamo biti oprezni”, rekao je Zubanović za Klix.ba, dodavši da je Željezničar favorit i da u naredni krug nekako mora.

“Sve osim prolaska dalje bilo bi razočaravajuće iako danas slabi protivnici ne postoje s obzirom na to da svi ulažu i svi rade. Očekujem pobjedu već u prvoj utakmici kako bismo revanš u Sarajevu dočekali mirniji i rasterećeniji. Loš rezultat značio bi i pritisak pred revanš, a pritisak nikada nije dobar, posebno kada je tim ovako mlad kao što je današnji Željin”, dodao je Zubanović.