Bordo ekipa stigla iz Čitluka
0

Zrnanović zadovoljan treninzima, Dupovac se nada boljim uslovima

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Igrači i stručni štab FK Sarajevo su u četvrtak u popodnevnim satima stigli iz Čitluka u Sarajevo, gdje će ostati do 15. februara, kada najvjerovatnije putuju u Medulin, gdje će nastaviti pripreme za nastavak sezone. Utiske o početku priprema su otkrili nogometaši ekipe s Koševa, Dilaver Zrnanović i Amer Dupovac.

FK Sarajevo je produžio svoj boravak u Čitluku na deset dana zbog neprohodnosti puteva na cesti Čitluk-Mostar. Bordo ekipa je u Čitluk krenula kako bi u boljim uslovima od onih u glavnom gradu BiH obavila prvi dio priprema za nastavak sezone. No, snijeg je pao i u Hercegovini, tako da su igrači uglavnom trenirali u zatvorenom prostoru. O pripremama u Čitluku smo razgovarali sa igračima FK Sarajevo Dilaverom Zrnanovićem i Amerom Dupovcem.

"Tri dana smo imali uslove za trening na otvorenom, ali je onda pao snijeg pa smo se morali prilagoditi vremenskim uslovima. Trenirali smo u teretani, fitnes i vježbe stabilizacije, a poslijepodne smo radili u dvorani u Čitluku. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema, mada imamo još puno posla. Tu je i novi šef, očekuju nas kontrolne utakmice pa ćemo vidjeti koliko možemo. Pojačanja će nam koristiti, vjerujem u ovu ekipu", izjavio je za portal Sarajevo-x.com Dilaver Zrnanović.

Stoper FK Sarajevo, Amer Dupovac, je izrazio žaljenje zbog loših vremenskih uslova koji su otežavali pripreme u Čitluku te je rekao kako se nada boljim uslovima u nastavku priprema.

"Nažalost, snijeg nas je ometao da obavimo ono što smo planirali. Domaćini u Čitluku su zaista učinili sve kako bi nam omogućili što bolje uslove. U hotelu su bili i igrači Olimpica pa smo se s njima povremeno družili. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti u drugom dijelu priprema te da ćemo nadoknaditi ono što smo propustili do sada, kako bismo spremno dočekali početak drugog dijela sezone", rekao je Dupovac.