Nogomet
0

Zrinjski započeo pripreme za proljetni dio sezone

Piše: A. D.
Mišo Krstičević i Dejan Vukomanović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Mišo Krstičević i Dejan Vukomanović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Fudbaleri Zrinjskog su prvim treningom na stadionu u Ortiješu započeli pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi.

Prvi trening u novom klubu tako je odradio novi šef stručnog štaba Mišo Krstičević, koji se prethodno obratio javnosti. U društvu sa njim našao se Dejan Vukomanović, posljednje pojačanje Zrinjskog, koga je klub iz Mostara danas i zvanično predstavio.

“Zadovoljan sam kadrom koji imam na raspolaganju i smatram da se sa istim možemo upustiti u borbu za titulu i osvajanje Kupa. Nepoznanice o igračkom kadru nemam, a novi igrači Dedić, Todorović i Vukomanović bi trebali pojačati konkurenciji u timu. Ako se na tržištu ukaže fudbaler koji bi bio veliko pojačanje za nas, naravno da ćemo ga angažovati. Dobrih igrača nikada dosta", izjavio je Mišo Krstičević.

"Trudit ću se da se svojim radom i odnosom brzo uklopim u tim, te da svojim igrama doprinesem dobrim rezultatima ekipe. Zrinjski je aktualni prvak i nadam da ćemo odbraniti titulu”, konstatovao je Vukomanović.

Sven Arapović koji je u prošlosti nastupao za U-20 reprezentaciju Kanade od danas boravi na probnom radu u Zrinjskom. O njegovom eventualnom angažmanu konačno mišljenje će dati stručni štab u narednim danima.

Prvih sedam dana priprema Zrinjski će odraditi u Mostaru, nakon čega slijedi odlazak u Međugorje, te nastup na turniru u Istri. U Međugorju je planirana prijateljska utakmica protiv Zadra, dok će u Istri Plemići odigrati četiri utakmice. Generalnu probu za nastavak sezone Zrinjski će imati protiv Olimpica.