Nogomet
9

Pero Stojkić: Uz malo sreće Zrinjski može odbraniti titulu

Piše: D. B.
Pero Stojkić
Pero Stojkić
Zrinjski ovog vikenda nastavlja borbu za odbranu titule šampiona BiH, a prva prepreka je ekipa Slavije, koja će biti gost Plemićima u Mostaru. Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić ima samo riječi hvale za tim iz Lukavice, ali je uvjeren u pobjedu svoje ekipe.

"Obavili smo teške, ali dobre pripreme. Odlično smo radili i kao kapiten mogu reći da smo spremni ostvariti zacrtane ciljeve s početka sezone", izjavio je Stojkić za portal Klix.ba.

Zrinjski su napustili Dženan Durak, Marko Basara i Vedran Turkalj, a ekipi su se priključili Miloš Aćimović, Ognjen Todorović, Nejc Mevlja i Dejan Vukomanović.

"Bilo je i odlazaka i dolazaka. Stigli su novi momci koji su u pripremnom periodu potvrdili da su zaista igrači za Zrinjski. Sada se moraju dokazati i na zvaničnim utakmicama", rekao je kapiten Zrinjskog.

Osim izmjena u igračkom kadru, došlo je i do promjene šefa stručnog štaba. Branko Karačić je dobio otkaz, a njega je zamijenio Mišo Krstičević.

"Novi trener ima drugačije zamisli i smatram da smo dobro usvojili sve što je tražio od nas. Za ovih 40-ak dana smo se dobro upoznali", kazao je Stojkić.

Zrinjski u odbranu titule u drugoj polusezoni kreće protiv Slavije.

"Kvalitetan su tim, pogotovo u gostima. Obično se malo zatvore, ali se ipak nadam otvorenoj utakmici s obzirom na to da smo bili na dugoj pauzi i da su svi željni igre i bodova", jasan je bio dvadesetosmogodišnji lijevi bek Zrinjskog.

Cilj Plemića je jasan, a to je odbrana titule.

"Idemo na odbranu titule, a uz malo sportske sreće, možemo to i ostvariti. Bit će to zanimljiva trka sa Sarajevom, Širokim Brijegom i Željezničarom, a mi se nadamo da ćemo prvi proći kroz cilj", završio je Stojkić.

Utakmica Zrinjski - Slavija se igra u subotu od 14:30 sati.