Prvo pretkolo LP
50

Zrinjski večeras u Moldaviji igra revanš sa Sheriffom, Jakirović poziva na hrabriju igru

N. K.
Plemići love iznenađenje (Foto: HŠK Zrinjski)
Plemići love iznenađenje (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog večeras u Moldaviji igraju revanš utakmicu prvog pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa na kojoj će pokušati izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija za elitno evropskog nogometno takmičenje.
U prvoj utakmici odigranoj u srijedu u Mostaru mreže se nisu tresle te je meč završen rezultatom 0:0. Zrinjski je tada odigrao dobru utakmicu u kojoj su bili ravnopravan protivnik protiv favorizovanog rivala koji je večeras prema mišljenju struke i javnosti bliži pobjedi.

"Moramo biti puno više hrabriji s loptom u nogama. Vidjeli smo koliko tu ima prostora. Možda nosimo neke navike iz Premijer lige BiH, ali ovo je Liga prvaka i puno se brže događaju stvari. Dobro smo ih analizirali, dobro smo se pripremili i šanse za prolazak su 50:50 s tim da je veći pritisak na Sheriffu i mi ćemo to pokušati iskoristiti", rekao je trener Plemića Sergej Jakirović u najavi utakmice.

Zrinjskom se u kadar vraća jedan od glavnih igrača Niko Janković.

"Imamo tu opciju više. Nadam se da ćemo dobro parirati i dobro se prezentovati. Imali smo nekoliko rovitih igrača, ali stisnut će oni zube. Imamo malo crijevne viroze i to je veliki problem. Međutim, svi su na dispoziciji tako da ćemo biti maksimalno spremni", poručio je Jakirović.

Podsjetimo, pobjednik ovog dvoboja u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv boljeg iz duela između bjeloruskog Soligorska i slovenskog Maribora. I u tom dvoboju u prvoj utakmici nije bilo pogodaka.

Utakmica između Sheriffa i Zrinjskog igra se u Kišnjevu večeras od 19:00 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.