Prvo kolo KL
0

Zrinjski večeras igra historijski duel, Pod Bijeli brijeg stiže AZ Alkmaar

E. B.
Zrinjski je spreman za evropske izazove (Foto: HŠK Zrinjski)
Zrinjski je spreman za evropske izazove (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog večeras igraju historijski duel. Prvi put u historiji našeg nogometa bit će odigrana utakmica grupne faze jednog evropskog takmičenja kada u 1. kolu Konferencijske lige u Mostaru gostuje AZ Alkmaar.

Stadion Pod Bijelim brijegom će večeras od 18:45 sati biti u centru pažnje bosanskohercegovačke javnosti, a u taboru Zrinjskog su optimistični i pored toga što igraju protiv ekipe koja je u četiri dosadašnja kola u nizozemskom prvenstvu upisala sve četiri pobjede.

"Ekipa je puna kvalitete, veoma dobrih pojedinaca, tim koji je standardiziran i koji se ne mijenja previše. Jednostavno u takvoj ligi u kakvoj su oni, ako si prvi i ako imaš četiri pobjede na startu, jasno je o kakvoj se kvaliteti radi. S druge strane, mi igramo kući i naše su ambicije poznate uvijek i protiv svakog, bez obzira ko je tu. Tako da nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe, to je sigurno i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu", kazao je trener Plemića Krunoslav Rendulić uoči današnjeg susreta i dodao:

"Za ove utakmice se živi, kao što smo mi to živjeli sve ove mjesece i godine i nema sumnje, ko god istrči na teren da će dati sve od sebe da se prikaže u najboljem svjetlu i da se prezentira na najbolji mogući način i da zabilježimo dobar rezultat za nas, a pod dobar rezultat mislim na pobjedu", kaže Rendulić koji neće moći računati samo na Hrvoja Barišića.

Uz Zrinjski i AZ Alkmaar u grupi E se nalaze i poljska Legia i engleska Aston Villa koji će svoj duel prvog kola igrati u Varšavi u istom terminu.

U Konferencijskoj ligi će večeras debitovati i Edin Džeko koji će također na teren u 18:45 sati kada njegov Fenerbahče u prvom kolu grupe H dočekuje danski Nordsjaelland.

Susret Zrinjski - AZ Alkmaar se igra večeras s početkom u 18:45 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.