Kvalifikacije za EL
24

Zrinjski večeras brani ogromnu prednost na Islandu i ulazi u historiju bh. nogometa

E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nogometaši Zrinjskog večeras na Islandu igraju uzvratni susret trećeg pretkola Evropske lige protiv Breidablika.

Prvak Bosne i Hercegovine je u prvom susretu odigranom u Mostaru slavio s ubjedljivih 6:2, te mu večeras predstoji lakši dio posla u pohodu na prolazak dalje.

No, trener Plemića Krunoslav Rendulić poziva na oprez.

"Imamo veliku prednost, ali je svaka nova utakmica-novi dan. Prednost trebamo odbraniti, ona je velika i svi se nadamo da ćemo pružiti dobru igru kao u Mostaru, igrati ofanzivno i da ćemo pobijediti", kaže Rendulić.

Mostarski nogometaši su prije dva dana doputovali na Island kako bi se aklimatizovali na uslove na koje nisu navikli.

"Nismo naučili baš na ovakav vjetar i 12 stepeni Celzija, ali nije to prestrašno. Veći problem će nam predstavljati umjetna trava", rekao je Rendulić.

Ako Zrinjski odbrani prednost iz prvog susreta, u što niko u Bosni i Hercegovini ne sumnja, plasirat će se u play-off Evropske lige gdje ih čeka austrijski LASK.

Izbacivanjem Breidablika Plemići će ispisati historiju bosanskohercegovačkog nogometa jer će već imati zagarantovan plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, te će postati prva ekipa iz naše zemlje koja je zaigrala grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

No, glavni cilj Zrinjskog je plasman u grupnu fazu Evropske lige, a to bi ostvario ukoliko pobijedi LASK.

Susret Breidablik - Zrinjski igra se večeras na stadionu Kopavogsvöllurs početkom u 19:30 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.