Nogomet
10

Zrinjski u derbiju kola pobijedio Slobodu golovima Tomića i Stojanovića

Piše: E.I.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Zrinjski i Sloboda odigrali su derbi 5. kola pod Bijelim Brijegom. Krajnji rezultat glasio je 2:0 za domaće. Strijelci su bili Tomić u 39. i Stojanović u 85. minuti meča.

Oprezno su krenuli Vinko Marinović i Husref Musemić sa postavkama, jer obje ekipe u uvodnim minutama nisu ponudile gotovo ništa.

Igrao se 20. minut kada je atraktivno pokušao Bilbija, ali je ipak bio precizan. U 28. minuti Tomić je požutio jer je spriječio kontranapad Tuzlaka na sredini terena.

Mahir Karić u 29. minuti pokušava iznenaditi Kozića, ali lopta odlazi preko gola. Šest minuta poslije i Merzić je isprobao svoj šut, ali nije bio precizan.

No, jeste na drugoj strani Tomislav Tomić. Šest minuta prije kraja prvog poluvremena Tomić donosi prednost Mostarcima. Želio je da centrira, loptu niko nije diralo i odsjela je u mreži za 1:0. Minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na odmor.

Na početku drugog dijela gosti kreću nešto ofanzivnije. Ipak, u 58. minuti prijete Plemići. Međutim, Pirić sjajno interveniše ispred dvojice igrača Zrinjskog.

Igrao se 68. minut kada je Karić krenuo prema golu Zrinjskog, ali se spetljao u ključnom trenutku. Dvije minute poslije pokušava Katanec, ali čuvar mreže gostiju otklanja opasnost.

Husref Musemić u 75. minuti umjesto Zebe u igru ubacuje Krpića. Želio je pojačati napad. Dobru priliku u 78. minuti imao je Mešanović, no lopta nakon udarca odlazi pored gola.

U 85. minuti Mešanović je fantastično proigrao Bilbiju koji nesebično upošljava rezervistu Stojanovića. Ovom posljednjem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za 2:0. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a Tomić je u posljednjim trenucima propustio veliku šansu.

Zrinjski nakon ovog trijumfa kao i Sloboda ima 10 bodova te ovaj dvojac pretvodi vrh tabele Premijer lige BiH.