Nogomet
3

Zrinjski pregazio Olimpic, remi Viteza i Slobode

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 14. kolu BHT Premijer lige aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski ubjedljivo ja slavio u gostima protiv Olimpica rezultatom 5:0.

Olimpic je upisao drugi vezani ligaški poraz nakon što je prethodno imao niz od tri utakmice bez poraza. Na drugoj strani Zrinjski je nastavio koračati kad odbrani titule i sada ima niz od 14 vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima pri čemu je upisao 11 pobjeda.

U prvoj postavi Olimpica odlukom trenera Dragana Radovića zaigrali su Bandović, Regoje, Milović, Kobiljar, Mahović, Karić, Isić, Zolj, Mašić, Lelić i Hadžić.

Trener Plemića Vinko Marinović u prvu postavu uvrstio je Kozića, Peku, Radeljića, Tomića, Čolića, Todorovića, Stojanovića, Mešanovića, Petraka, Kataneca i Bilbiju.

Zrinjski je golijadu otvorio u 12. minuti kada je Mešanović makazicama matirao Bandovića i postigao jedan od najljepših golova u ovoj sezoni.

Vodstvo je udvostručio Stojanović u 27. minuti, a debakl tima sa Otoke najavio je Bilbija koji u 30. minuti postiže svoj peti ligaški gol.

Potpuni potop domaćeg tima zaokružio je odlični Todorović sa dva pogotka. Krilni igrač Plemića pogađao je u 49. i 58. minuti.

Remi bez pogodaka upisali su domaćin Vitez i Sloboda (0:0). Vitežani sada imaju samo jednu pobjedu u posljednjih pet ligaških mečeva, dok je Sloboda upisala četvrti uzastopni meč bez poraza.

Trener Viteza Slaven Musa u startnih 11 uvrstio je Nwolokora, Rašića, Jevtića, Muminovića, Kokota, Livančića, Mamića, Đerića, Barišića, Sadikovića i Hodžurdu. Na drugoj strani Vlado Jagodić je na teren poslao Pirića, Kostića, Škahića, Fatića, Efendića, Krpića, Grahovca, Lazevskog, Mehmedagića, Hasanovića i Veselinovića.

Oba tima su imali nekoliko šansi za postizanje pogotka, a jedna od najupečatljivijih stigla je u 85. minuti kada je Sloboda mogla zatresti mrežu, ali je Kostić iz neposredne blizine glavom prebacio gol domaćeg tima.

Tabela: