Nogomet
8

Zrinjski remizirao sa Radnikom u gostima, Široki slavio u Vitezu, Metallegheu bod protiv Čelika

Piše: O. T.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U 12. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je u gostima remizirao sa Radnikom iz Bijeljine (1:1).

Aktuelni prvak BiH je bio nadomak pobjede, ali je domaćin do boda stigao u sudijskoj nadoknadi. Zrinjski je nastavio niz bez poraza koji sada iznosi 10 ligaških mečeva, dok je Radnik upisao drugi meč bez pobjede nakon što je u prethodnom kolu na domaćem terenu poražen od Željezničara.

Gosti su poveli preko Bilbije u 36 sekundi meča. To je bio četvrti Bilbijin gol u ligi. Ipak, izjednačenje domaćem timu donio je Martinović u sudijskoj nadoknadi meča.

Prvi poraz na klupi Mladosti iz Doboja kod Kaknja upisao je Husref Musemić. Mladost je ujedno upisala i prvi domaći poraz, a slavila je Krupa sa 1:0.

Krupa sada ima sjajan učinak od šest pobjeda te po tri remija i poraza, a ovu pobjedu donio je Kajkut koji je zatresao mrežu u 59. minuti.

Mladost je trenutno u rezultatskoj krizi pošto ima samo jednu pobjedu u posljednjih pet ligaških mečeva u kojima je upisala dva poraza.

Minimalnu pobjedu upisao je i Široki Brijeg koji je golom Wagnera u 21. minuti slavio protiv Viteza u gostima sa 1:0.

Ovo je bio debitantski meč za trenera Denisa Ćorića na klupi Širokobriježana kao i trenera Slavena Muse na klupi Viteza. Interesantno, Musa je debitovao protiv bivšeg kluba.

Široki je utakmicu završio sa igračem manje nakon što je Wagner neopreznim i vrlo grubim startom u 38. minuti zaradio direktan crveni karton. Međutim. njegov tim je sačuvao prednost.

Metalleghe je kao domaćin na stadionu Pirota u Travniku podijelio bodove sa Čelikom (1:1) koji je do boda stigao u sudijskoj nadoknadi.

Tim iz Jajca je poveo golom Kovača u 41. minuti, ali su Zeničani golom Smrike u sudijskoj nadoknadi meča stiglo do svog šestog boda u sezoni.

Tabela: