Nogomet
5

Zrinjski: Sutra je važna utakmica, a pauzu ćemo iskoristiti za dizanje forme

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Fudbalski prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara sutra igra važnu prvenstvenu utakmicu protiv Metalleghea iz Jajca. Tom prilikom upriličena je konferencija za medije gdje je o aktuelnim temama, a posebno sutrašnjoj utakmici govorio trener Zrinjskog Ivica Barbarić.

Nije moglo početi bez kratkog rezime posljednjih utakmica i uvijek neugodnog ispadanja iz Kupa: "Široki je zasluženo prošao, dobio je dvije utakmice. Mi smo pokušavali igrati, ali nas je presjekao penal i tu je bio kraj. Sutra je nova utakmica i mi se moramo okrenuti njoj".

Metalleghe očekuju maksimalno ozbiljno, te kod Barbarića izaziva respekt zbog posljednjih igara i pobjeda, ali najviše govora je bilo o igri Zrinjskog, formi i nekim neugodnim porazima.

"Dosta stvari mogu bolje, sutra je važna utakmica, ali onda slijede dvije slobodne sedmice koje mogu poslužiti dizanju forme. Ne mogu govoriti o stvarima na koje nisam zadovoljan u igri, ali činjenica je da smo nekoliko puta mijenjali sistem igre govori da nam neke stvari ne idu dobro", kazao je Barbarić, spomenuvši igru u posjedu lopte, te realizaciju.

Balans u igri očito je problematičan, a sam Barbarić kaže da trener nikad ne može biti potpuno zadovoljan.

"Uvijek treba tražiti više, nikad ne biti potpuno zadovoljan, jer samo tada igrači mogu imati onu potrebnu tenziju", kazao je Barbarić.

Za sutrašnju utakmicu van ekipe su Tomić i Kukoč, ostali su svi na raspolaganju treneru. Utakmica protiv Metalleghea počinje u 15 sati.