Nogomet
73

Zrinjski slavio u Andori rezultatom 3:1

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige Zrinjski je na gostovanju u Andori pobijedio Santa Colomu s ubjedljivih 3:1. Strijelci su bili Bernat (45), Crnov (63), Popović (66) i Đurić (77).

U prvom poluvremenu Zrinjski je vladao terenom i veći dio vremena držao loptu u svom posjedu. U 11. minuti Popović postiže gol za Zrinjski, ali je sudija poništio pogodak jer je nogometaš Zrinjskog šutirao iz ofsajda. U 40. minuti Popović ponovo puca prema protivničkom golu, no golman Perianes brani.

Pred sami kraj prvog poluvremena, u sudijskoj nadoknadi, Santa Coloma dolazi do vodstva. Strijelac je bio Bernat.

U drugom poluvremenu Santa Coloma se aktivirala. Crespo pokušava postići pogodak u 52. minuti, ali mu to ne polazi za rukom.

Crnov pokušava u dva navrata izjednačiti rezultat, ali to uspijeva tek iz trećeg pokušaja u 63. minuti. Bilo je 1:1. Asistent kod pogotka bio je Simeunović. U 66. minuti Zrinjski dolazi u vodstvo od 2:1. Strijelac je bio Popović na asistenciju Stojkića.

Zirnjski je potom preuzeo potpunu kontrolu da bi u 77. minuti potvrdio vodstvo s još jednim golom. Mrežu Santa Colome je zatresao Đurić, a asistirao mu je Popović.

Do kraja susreta Zrinjski je imao još nekoliko pokušaja, ali je utakmica okončana rezultatom 1:3 u korist bh. tima.