Derbi Wwin lige BiH
35

Tok utakmice: Zrinjski - Sarajevo 4:3

N. M.
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva večeras Pod Bijelim brijegom odigrali su derbi meč 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, domaći su slavili 4:3, a direktan tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice. Zrinjski je slavio 4:3.

90+6' - Traže bordo momci penal nakon što je u kaznenom prostoru pao Anđušić, ali nije njihovo mišljenje dijelio sudija Bilbija.

90+5' - Oliveira je izblokiran, a onda Hasić šalje loptu preko gola.

90+2' - Oslobodio se Zrinjski pritiska Sarajeva i uspijeva sada da zadrži loptu u svojim nogama.

90' - Opasan napad Sarajeva! Beganović je ubacio s desne strane. Odbio je Marić loptu do Hasića, ali on se obrukao promašivši je cijelu! Šest minuta nadoknade će se igrati.

88' - Izveo je Zrinjski korner, ali nije bilo opasnosti po gol Sarajeva.

86' - GOOOOOOL! Anđušić smanjuje na 4:3! Prošao je jedan ubačaj s lijeve strane kroz peterac Zrinjskog, a s druge stative Anđušić glavom pogađa za potpunu ludnicu u finišu!

84' - Magdić je sada sjajno osujetio napad Sarajeva po desnoj strani i centaršut Beganovića.

80' - Mehmedović je zamijenio Aničića. Rožman sada baca sve karte u napad.

79' - Marić sada zaustavlja i udarac Hasića sa 16 metara.

78' - Ćorluka ulazi u igru kod Zrinjskog. Zamijenio je Cordu.

76' - Nova velika šansa za Bordo tim! Čataković sada ponovo šutira, a Marić fantastično brani!

75' - Kolosalna šansa za Sarajevo! Anđušić dodaje do Oliveire, koji povratnom loptom na pet metara pronalazi Čatakovića, a prazan gol Zrinjskog spašava Magdić!

72' - Golman Marić je zaradio žuti karton, a to mu je treći ove sezone i zbog toga će propustiti naredni meč Zrinjskog protiv Posušja.

71' - Solidan Anđušićev dalekometni šut, ali lopta završava dva metra iznad prečke.

70' - Pritisak Sarajeva u ovim trenucima, ali brani se Zrinjski dobro.

65' - Oliveira sjajnom dugom loptom traži Čatakovića, loše je reagovao golman Marić, ali imao je Zrinjski sreće sada pa su otklonili opasnost.

61' - Magdić mijenja Malekinušića kod domaćih.

59' - Hasić je zamijenio Mustafića.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

58' - GOOOOOOOL! Zrinjski povećava svoju prednost! Bilbija je pogodio za 4:2! Ostao je najbolji strijelac lige potpuno sam nakon kornera pred golom Sarajeva i pogodio mrežu gostiju.

58' - Velika šansa za Ćužea! Odbranio je Iliev udarac krilnog napadača Zrinjskog. Sjajan derbi gledamo!

56' - GOOOOOOL! Sarajevo se potpuno vraća u utakmicu! Rezervista Renan Oliveira je pogodio za 3:2 nakon što je rutinski matirao Marića u situaciji jedan na jedan! Asistirao mu je Matanović, a svemu je prethodila izgubljena lopta Memije.

53' - Ofanziva Sarajeva na startu drugog poluvremena, a Zrinjski se brani. Promijenila se igra domaćih nakon što je teren morao napustiti povrijeđeni Ilinković, dvostruki strijelac na ovom meču i asistent kod gola Ćužea.

50' - Oliveira se našao u šansi, ali brzo su ga udvojili štoperi Zrinjskog i izbili loptu van kaznenog prostora.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

47' - Mustafićev šut zaustavlja golman Zrinjskog Marić.

46' - Rožman je napravio trostruku izmjenu i na teren poslao Oliveiru, Matanovića i Anđušića. Oni su zamijenili Buljubašića, Kyeremeha i Julardžiju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Sarajevo je bilo na koljenima, ali Čataković mu je uspio vratiti nadu da može do pozitivnog ishoda u derbiju u Mostaru.

45+1' - GOOOOOOL! Čataković je pogodio i vratio Sarajevo u utakmicu! Izašao je sam pred Marića, lobovao ga je i pogodio za 3:1.

45' - Ramić je zamijenio povrijeđenog Ilinkovića u ekipi Zrinjskog.

44' - Velika šansa za Sarajevo! Beganović je izašao sam pred Marića, ali šutira pored stative i tako promašuje čist zicer!

40' - Iliev spašava svoj gol nakon opasnog napada Zrinjskog, ali na kraju su suci signalizirali i nedozvoljenu poziciju.

35' - Zrinjski sada potpuno kontroliše igru. Sarajevo izgleda potpuno nemoćno i napadi gostiju završavaju se vrlo brzo.

33' - Aničić spašava Sarajevo nakon ubačaja Corde s lijeve strane. Izbio je loptu u korner u posljednji trenutak.

27' - Šut Beganovića završio je malo pored stative domaćina.

Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

26' - Zaustavio je golman Marić Mustafića u dobroj šansi. Izvelo je potom Sarajevo korner, ali nije ugrožen gol Plemića.

22' - GOOOOOL! Novi gol Zrinjskog. Potop Sarajeva u Mostaru! Ilinković je matirao Ilieva sa dvadesetak metara za ogromnih 3:0!

21' - Kyeremehov pokušaj je izblokiran pred golom domaćina. Sarajevo u teškoj poziciji već nakon dvadeset minuta igre.

14' - GOOOOOL! Novi pogodak Zrinjskog! Sada je 2:0! Ćuže je izašao sam pred Ilieva i matirao ga nakon sjajnog dodavanja Ilinkovića.

Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

12' - Memija zaustavlja Čatakovićev šut nakon opasnog kontranapada gostiju. Izblokirao ga je.

10' - GOOOOL! Zrinjski je poveo! Natrčao je Ilinković na jednu odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora i zakucao je u gol za 1:0!

8' - Apsolutno ništa se ne dešava vrijedno pomena na terenu. Dosta nepovezana igra s obje strane.

3' - Sarajevo nešto aktivnije u uvodnim minutama. Više se igra na polovini Zrinjskog, ali uzbuđenja nema.

1' - Počela je utakmica!

20:25 - Zrinjski u značajno boljoj formi dočekuje večerašnji susret jer je slavio na posljednjih sedam od devet mečeva. Sarajevo je u posljednja dva meča uvezalo dva remija, a prethodno je imalo tri pobjede u nizu.

20:20 - Glavni sudija utakmice bit će Luka Bilbija iz Prijedora, a pomoćnici su mu Stefan Tešanović i Damir Lazić.

Podsjećamo, prvobitno je za glavnog arbitra bio delegiran Irfan Peljto, ali je on odbio suditi ovu utakmicu jer je ranije tražio izuzeće s utakmica Sarajeva i Željezničara.

20:15 - U posljednjih pet međusobnih duela večerašnjih rivala vidjeli smo tri pobjede Zrinjskog i dvije Sarajeva, a gol-razlika u tim mečevima je 10:5 u korist Plemića.

20:10 - Obje ekipe su pod pritiskom uoči ove utakmice. Zrinjski s tri boda želi nastaviti potjeru za Borcem na vrhu tabele jer mu Banjalučani bježe osam bodova, dok je Sarajevu ugrožena četvrta pozicija jer je Posušje samo bod iza.

20:05 - Treneri Željko Petrović i Simon Rožman odabrali su sastave timova za ovaj duel, a oni izgledaju ovako:

Zrinjski: Marić, Corda, Barišić, Šunjić, Memija, Malekinušić, Ilinković, Bradarić, Ivančić, Ćuže i Bilbija.

Na klupi su ostali Karačić, Ćorluka, Sabljić, Kiš, Ramić, Mulahusejnović, Savić, Lukanić, Magdić, Abdurahimi i Tičinović.

Sarajevo: Iliev, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Beganović, Soldo, Julardžija, Mustafić, Buljubašić, Kyeremeh, Čataković.

Tako trener Sarajeva Simon Rožman nije napravio nijednu promjenu u odnosu na sastav koji je remizirao s Borcem prošlog vikenda na Koševu.

Na klupi su Rogić, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Penaranda, Duljević, Hasić, Anđušić, Čelik.

20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na direktan tekstualni prijenos utakmice 28. kola Wwin lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva.