Premijer liga BiH
393

Zrinjski razbio Željezničar i nastavio seriju dobrih rezultata

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Željezničara u derbiju 4. kola nogometne Premijer lige BiH rezultatom 3:0 i tako nastavili dobru formu u ovoj sezoni.
Zrinjski je sjajno otvorio meč i već u 30. sekundi je preko Juranovića mogao doći u vodstvo, no Bender je zaustavio njegov pokušaj, da bi do sedme minute domaći imali još dvije šanse preko Bilbije i Jakovljevića, no obojica su bila neprecizna.

Zrinjski je u 16. i 17. minuti imao još dvije šanse preko Bilbije i Bekića, nije bilo promjene rezultata, a Plavi su prvi i jedini put u prvom poluvremenu zaprijetili u 25. minuti kada je Zdunić nakon soloprodora šutirao pored gola.

Odmah na drugoj strani Bender opet brani veliku šansu koju je imao Bilbija, da bi u 31. minuti još jednom fenomenalno zaustavio pokušaj napadača Zrinjskog. Spasa za Željezničar nije bilo u 36. minuti kada su Plemići sasvim zasluženo došli u vodstvo.

Ubačaj iz slobodnog udarca s desne strane u gol je pretvorio Savić, a samo pet minuta bilo je potrebno domaćem timu da postigne i drugi gol, ovaj put preko Bilbije koji je glavom matirao Bendera i svom timu već na pauzi osigurao veliku prednost.

Pitanje pobjednika Zrinjski je riješio u 57. minuti kada je Bilbija, opet nakon asistencije Bekića, pogodio za 3:0, nakon čega je bilo jasno da će Plemići upisati trijumf i osvojiti nova tri boda.

Zrinjski je tako na najbolji mogući način potvrdio gostujuću pobjedu protiv Sarajeva u prošlom kolu kada su slavili sa 2:0, a u prvom kolu ove sezone remizirali su sa Širokim Brijegom. Trenutno su na trećoj poziciji sa sedam bodova, a imaju i utakmicu manje s Veležom. U narednom kolu igraju protiv Borca u Banjoj Luci.

Što se tiče Željezničara, za Plave je ovo drugi poraz u ovoj sezoni, a naredni meč igraju na svojoj Grbavici protiv Rudara iz Prijedora.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Željezničar 3:0 (Savić 31, Bilbija 36', 57')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore