Nogomet
0

Zrinjski poziva klubove na osnivanje udruge premijerligaša

FENA
Hrvatski sportski klub "Zrinjski" iz Mostara pozvao je sve nogometne klubove iz Premijer lige da zajedno pokrenu inicijativu za osnivanjem udruge premijerligaša kako bi zajednički branili interese svih klubova.

"Ako već Nogometni savez BiH ne može osigurati svim klubovima i na svim utakmicama regularne uvjete za igru, smatramo da bi bilo krajnje vrijeme da zajedno s ostalim klubovima pokrenemo inicijativu za osnivanjem udruge premijerligaša", navodi se u priopćenju iz mostarskog kluba koje upućeno u povodu zadnjeg poraza Mostaraca u Modriči (1:2), za koji je, prema njihovu mišljenju, kriv sudac Danijel Pajić iz Bijeljine.

Ne želeći navoditi sve detalje u kojima je spomenuti sudac navodno oštetio Zrinjski, u priopćenju se ističe da sporni susret nije produžen nijedne minute iako je u drugom poluvremenu napravljeno pet izmjena, pokazano šest žutih kartona (isključen trener Zrinjskog Dragan Jović), te je minimalno pet puta utakmica prekidana zbog ulaska liječnika na teren.

"Zrinjski je znao čestitati klubovima koji su nas pobijedili ove sezone (Široki Brijeg, Laktaši) kao i klubovima koji su zasluženo ostali neporaženi u Mostaru (Željezničar, Sloboda), ali ne možemo i ne želimo olako prijeći preko poraza koje smo doživjeli u Zenici protiv Čelika (0:1), a pogotovo poraza u Modriči (1:2)", navodi se u priopćenju Zrinjskog u kojem vjeruju da će i ostali bh. klubovi prihvatiti inicijativu za osnivanjem udruge premijerligaša.