Umalo iznenađenje
370

Zrinjski nakon drame i penala na Kipru ispao iz kvalifikacija za Evropsku ligu

N. K.
Foto: APOEL
Foto: APOEL
Nogometaši Zrinjskog ispali su u trećem pretkolu Evropske lige nakon što su večeras nakon velike drame i penala poraženi od kiparskog APOEL-a. Regularni dio meča okončan je rezultatom 2:2, u produžecima nije bilo pogodaka, a Kiprani su slavili nakon boljeg izvođenja penala.
Odlično je krenuo meč po Plemiće budući da su već u 10. minuti došli u vodstvo. Todorović je probio po lijevoj strani, centrirao, a Ivančić je glavom postigao gol za 0:1. Ipak, Kiprani vrlo brzo dolaze do izjednačenja. Bio je to slab udarac napadača Atzilija, ali je lopta ipak prevarila Brkića i ušla u mrežu.

U 26. minuti totalni preokret u Nikoziji, a ovaj put strijelac je bio Nuhiu nakon ubačaja iz kornera. Ujedno je 2:1 bio i rezultat prvog poluvremena. APOEL je dominirao i u nastavku meča, a onda su u 69. minuti doživjeli hladan tuš. Bilbija se sjajno snašao u gužvi nakon centaršuta odličnog Ivančića i zakucao loptu za 2:2.

Mostarska ekipa se nakon gola nije povukla, već su bili ravnopravan rival koji je imao svoje šanse za treći pogodak. Ipak, regularni dio meča je okončan rezultatom 2:2.

Domaći su bili potpuno bezopasni u prvom dijelu produžetka, odbrana Zrinjskog je djelovala besprijekorno, a u nekoliko navrata su opasno zaprijetili iz kontri kao što je bio slučaj akcije koju nije krunisao Govedarica. Promjena nije bilo ni do 120. minute pa su uslijedili penali. Spretniji i sretniji bili su igrači APOEL-a koji su rezultatom 4:2 na penale osigurali prolaz u narednu rundu.

APOEL će u play-offu Evropske lige igrati protiv Slovana iz Libereca, a pobjednik ovog duela koji se igra u Češkoj za sedam dana igrat će u grupnoj fazi ovog drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.