Evropski mečevi
4

Zrinjski mora nadoknaditi poraz od Spartaka, Željezničar ovjerava prolaz protiv Narve

Piše: O. T.
Foto: sport.sme.sk
Foto: sport.sme.sk
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u nogometu Zrinjski danas od 19 sati u Mostaru igra revanš meč prvog pretkola Lige prvaka protiv Spartaka iz Trnave. Od 18 sati revanš meč prvog pretkola Evropske lige danas igra Željezničar koji na Grbavici igra protiv Narve Trans.

Zrinjski je u prvom meču u Slovačkoj poražen rezultatom 1:0, a gol za domaći tim postigao je Jirka. Oba tima su u prvom meču dobila po crveni karton. U Zrinjskom je "pocrvenio" Čirjak, a na drugoj strani Chaturischvili.

Trener Zrinjskog Ante Miše vjeruje da njegov tim može nadoknaditi rezultatski zaostatak te je uvjeren da u prvom meču Plemići nisu pokazli ono najbolje što imaju.

"Ono što mi daje nadu da ćemo odigrati drugačije je činjenica da u Trnavi nismo bili na sto posto, nismo bili ni na sedamdeset posto svojih mogućnosti. Neki igrači su ostali dužnici i oni sada imaju priliku da pokažu da Spartak nije bolja ekipa od Zrinjskog", izjavio je Ante Miše.

Zrinjski će u slučaju plasmana u drugo pretkolo Lige prvaka igrati protiv Legije iz Varšave, dok će u slučaju ispadanja u drugo pretkolo Evropske lige igrati protiv Vallette iz Malte.

U redovima Spartaka iz Trnave nastupa bh. internacionalac rođen u Njemačkoj Senad Jarović. Radi se o 20-godišnjem napadaču koji je ovog ljeta u Spartak stigao iz Domžala. On je u prvom meču Spartaka i Zrinjskog šansu dobio od 78. minute.

Željezničar protiv Narve brani veliku prednost od 2:0 iz prvog meča. Pobjedu Plavima donijeli su Kotenko (autogol) i Šabanadžović. Plavi danas imaju poseban motiv pošto igraju prvi meč na novom terenu stadiona Grbavica.

Ipak, trener Slobodan Krčmarević upozorava da nema opuštanja bez obzira na odličan rezultat iz prvog meča. On je napomenuo da Željezničar još uvijek nije dovoljno uigran.

"Problem nam je takmičarski ritam, fali nam poneka utakmica pa će nam ove utakmice pomoći za ono što dolazi. Prije svega, moramo završiti ovaj posao kako treba, nogomet je čudan, iznenađenja se dogode, a mi ćemo se potruditi da ga ne bude te da prođemo u 2. pretkolo. Igra u prvom meču je bila solidna, nisam nezadovoljan, ekipa je dobro trčala. Narvi je prednost uigranost, a to je naš najveći problem. Idemo dobrim putem, očekujem više strpljenja ljudi oko kluba, sve će doći na svoje mjesto", kazao je Krčmarević.

Tim koji prođe dalje u ovom dvomeču, u drugom pretkolu Evropske lige igrat će protiv Apollona (Kipar) ili Stumbrasa (Litvanija). Apollon sutra u 19 sati dočekuje Stumbras, a prvi meč pripao je litvanskom timu koji je slavio rezultatom 1:0.

Meč između Zrinjskog i Spartaka (19 sati) možete pratiti na programu Arena Sport, dok će okršaj Željezničara i Narve (18 sati) prenositi Sport Klub.