Nogomet
18

Zrinjski i Sarajevo remizirali u Mostaru

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odigrana je i posljednja današnja utakmica u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva, a rezultat je bio 1:1.

Ekipa Sarajeva je povela u osmoj minuti susreta, a strijelac je bio Komazec. S tim rezultatom se otišlo na pauzu. U prvom dijelu utakmice i Zrinjski je imao nekoliko dobrih prilika, ali nijedna nije rezultirala golom.

Na samom startu drugog poluvremena Zrinjski je krenuo ofanzivnije. Međutim, utakmica je prekinuta u 51. minuti zbog bakljade domaćih navijača, a baklje su dospjele i na teren. Prekid je trajao dvije-tri minute, nakon čega je susret nastavljen. Prekid nije dao nimalo zbuniti domaću ekipu, pa su nastavili u napadačkom tempu kako bi došli do izjednačenja.

Izjednačenje je stiglo u 63. minuti. Domaći su tražili penal zbog igranja rukom nekog od igrača Sarajeva, dok je u međuvremenu lopta stigla do Barišića koji je snažno šutirao za 1:1.

Nakon poravnanja rezultata tim sa Koševa je igrao sve lošije, a domaći su u 75. minuti imali dobru priliku, ali je Šćepanović bio neprecizan. Nekoliko minuta pred kraj susreta gosti su zaprijetili preko Karića, ali golman domaćih je odbranio. Do kraja susreta je bilo još nekoliko poluprilika i s jedne i sdruge strane, ali je utakmica u Mostaru ipak završena s 1:1.