Nogomet
16

Zrinjski i Radnik odigrali bez golova u Mostaru, prednost Plemića polako se topi

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zrinjski i Radnik odigrali su 0:0 u okviru 10. kola BHT Premijer lige.

Plemići su ovaj meč dočekali pod imeprativom pobjede. Nakon poraza od Borca u prvenstvu i eliminacije iz Kupa BiH od Sarajeva izabranici Vinka Marinovića bili su pod pritiskom pred dvoboj sa timom iz Bijeljine. Iako su domaći stvarali šanse nisu uspjeli postići pogodak.

Uvodne minute nisu ponudile ozbiljnije prilike. Igrao se 32. minut kada je Filipović pokušao domaće da dovede u vodstvo. Ipak, nije uspio.

Nekoliko minuta poslije Nikolić je imao šansu, ali nije bio precizan. Uzvratio je Hodžić. No, rezultat se nije promijenio.

U posljednjim trenucima prvog dijela Filipović je odlično pokušao iz slobodnjaka. Međutim, na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku domaći kreću snažnije. U 62. minuti Nikolić pokušava škaricama, ali bez uspjeha. Golmana gostiju Asmira Avdukića testirali su Žeravica u 65. i Šćepanović u 66. minuti. Bivši bh. reprezentativac sigurno je intervenisao.

Radnik u 72. minuti ima odličnu priliku nakon kornera. Golman Karačić izbaciju loptu sa gol-crte. Gosti su tvrdili da je lopta prešla liniju. Ipak, glavni sudija nije pokazao na centar.

Tri minuta poslije gosti iz Bijeljine ponovo imaju dobru šansu. Hodžić se našao "oči u oči“ sa Karačićem. Čuvar mreže domaćih izlazi kao pobjednik.

Filipović je dobro šutirao u 81.minuti, ali je lopta je otišla pored gola. Do kraja su domaći napadali, ali bez uspjeha. Ostalo je 0:0.

Zrinjski sada ima 21 bod, a Radnik 16. Nakon serije loših rezultata prednost Plemića se polako topi. Sarajevo je prišlo na dva boda, a u toku je utakmica Široki Brijeg - Sloboda koja u potpunosti može promijeniti izgled tabele.