Nogomet
0

Zrinjski i Čelik idu u polufinale Kupa BiH

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Velež - Čelik (Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Čelika izborili su plasman u polufinale Kupa BiH poslije današnjih revanš mečeva 1/4 finala sa Mladosti, odnosno Veležom.

Velež - Čelik 1:1 (prvi susret 0:0)

Rođeni su na svome terenu u Vrapčićima do prednosti došli u 34. minuti kada je Okić pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvih 45 minuta.

Početak drugog poluvremena je kasnio jer je došlo do međusobnog konflikta na klupi Čelika. Zeničani su u nastavku uspjeli doći do poravnanja kada je Bajraktarević u 59. minuti zatresao mrežu Veleža za 1:1, a ispostavilo se da je to Čeliku bilo dovoljno za polufinale Kupa BiH.

Zrinjski - Mladost 5:1 (prvi susret 1:0 za Zrinjski)

Plemići su slavili uvjerljivu pobjedu u revanšu protiv Mladosti, koju su i u prvoj utakmici pobijedili 1:0. Ipak, nije sve izgledalo tako dobro za Zrinjski, pošto je Mladost već u 6. minuti došla do prednosti 1:0. Aleksandar Vasić je šutirao, a lopta je na putu do gola dohvatila i Radeljića i završila u mreži Zrinjskog.

U 22. minuti Zrinjski je izjednačio, nakon kornera Crnova, Barišić glavom pogađa gol Mladosti. Devet minuta poslije Crnov je eurogolom donio preokret, 2:1 za Zrinjski je i rezultat prvog dijela.

Šćepanović u 65. minuti postiže gol za 3:1, a samo pet minuta poslije Mostarci dolaze i do prednosti 4:1, preko Basare. Crnov je u 85. minuti postigao svoj drugi gol za konačnih 5:1.

U ranijem terminu plasman u polufinale Kupa BiH osigurao je Široki Brijeg, koji je eliminisao tim Olimpica, a Sarajevo i Željezničar večeras od 19 sati igraju revanš 1/4 finala na stadionu Asim Ferhatović Hase. Prvi susret na Grbavici završen je 1:1.