|

Žrijeb play-offa za ulazak u Prvu ligu FBiH u srijedu, učestvuju tri ekipe

Žrijeb play-offa za ulazak u Prvu ligu FBiH u srijedu, učestvuju tri ekipe
3
Piše: E. B.
6.6.2016. u 15:44
6
komentara
3

dijeljenja
Žrijeb play-offa za ulazak u Prvu ligu FBiH u srijedu, učestvuju tri ekipe Pobjednik Druge lige Jug Igman iz Konjica ne ispunjava uslove za Prvu ligu
Žrijeb play-offa za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine bit će obavljen u srijedu u 11 sati u prostorijama NSFBiH.
U Federaciji BiH postoje četiri grupe trećeg ranga državnog takmičenja - Sjever, Jug, Zapad i Centar i predviđeno je da pobjednici grupa razigravaju za ulazak u viši rang. No, tako ipak neće biti.

Prvak Druge lige Jug ekipa Igmana iz Konjica ne ispunjava uslove za Prvu ligu FBiH te će se u žrijebu zakazanom za 8. juni naći samo tri ekipe: Sloga Simin Han (Sjever), Bosna Sema (Centar) i Krajina Cazin (Zapad), potvrđeno nam je iz NS FBiH.

Propozicije takmičenja nalažu klubovima Prve lige da imaju najmanje tri omladinske selekcije u takmičenjima, što Igman ne ispunjava te se neće moći boriti za ulazak u viši rang.

Tako će ekipe koje budu izvučene u žrijebu igrati mečeve 11. i 15. juna, a pobjednik će ući u Prvu ligu FBiH, dok će se ekipa koja ne bude izvučena direktno plasirati u viši rang takmičenja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...