Odluka u Nyonu
311

Dobar žrijeb za Zmajeve: I eventualno finale baraža za Euro igrat će na domaćem terenu

N. K.
Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com
Žrijeb play-offa Lige nacija, odnosno baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo bio je obavljen danas u sjedištu Evropske kuće nogometa (UEFA) u Nyonu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je imala mnogo sreće.

Ukoliko u polufinalu izabranici Roberta Prosinečkog na domaćem terenu savladaju Sjevernu Irsku, i eventualno finale, pet dana kasnije igrat će se u BiH.

Zmajevi će 26. marta naredne godine u polufinalu dočekati Sjevernu Irsku, dok u drugom polufinalu igraju Slovačka i Republika Irska. Pobjednici će se sastati u finalu 31. marta.

Kao što je od ranije poznato, pobjednik baraža iz Lige B igrat će u grupi E na Evropskom prvenstvu, gdje se već nalazi nositelj Španija.

TOK ŽRIJEBA:

12:15 - Odličan žrijeb za BiH. Naša selekcija će i eventualno finale baraža igrati na domaćem terenu.

12:13 - Poznati su i polufinalni parovi u Ligi A. Sastat će se Island i Rumunija te Bugarska i Mađarska.

12:10 - Prvo je uslijedio žrijeb protivnika Škotske u polufinalu Lige C i to će biti Izrael.

12:00 - Sve je spremno za početak žrijeba. Nadamo se da ćemo imati sreće i da ćemo eventualno finale baraža igrati na domaćem terenu.

11:45 - Delegacija Nogometnog saveza BiH jučer je otputovala u Nyon gdje će im se pridružiti i selektor Robert Prosinečki.

11:40 - U ostalim ligama polufinalni parovi poznati su još u Ligi D, gdje se sastaju Gruzija i Bjelorusija te Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Tri učesnika polufinala poznata su u Ligi C. Norveška će dočekati Srbiju, dok će Škotska dobiti protivnika žrijebom, a to će biti Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunija. Ostali će nastupiti u Ligi A, u kojoj je jedini poznati tim Island koji će biti domaćin prvog para.

11:30 - Parovi polufinala u Ligi B su već poznati te će današnji žrijeb odlučiti domaćina finalne utakmice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 26. marta naredne godine u polufinalu dočekati Sjevernu Irsku, dok u drugom polufinalu igraju Slovačka i Republika Irska.

Pobjednici će se sastati u finalu 31. marta.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo će biti održano od 12. juna do 12. jula naredne godine u 12 evropskih gradova i 12 država. Plasman je kroz kvalifikacije osiguralo 20 reprezentacija, a pridružit će im se pobjednici play-offa Lige nacija.