Nogomet
23

Zoran Kokot potpisao jednogodišnji ugovor: Željezničaru titula nikad nije daleko

Piše: D. B.
Bivši napadač Olimpica i Slavije Zoran Kokot i zvanično je postao novi igrač FK Željezničar. Iskusni napadač je potpisao jednogodišnji ugovor s klubom s Grbavice, a u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o očekivanjima od proljetnog dijela sezone.
Zoran Kokot (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)
Zoran Kokot (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)

Kokot je imao ponudu iz inozemstva, ali je na kraju ipak ostao u BiH.

"Pregovaralo se o mom odlasku u Kinu, međutim, vrijeme je prolazilo i jednostavno više nisam želio čekati. Onda je stigao i poziv iz Željezničara, koji nisam mogao odbiti. Potpisao sam jednogodišnji ugovor", izjavio je Kokot za portal Klix.ba.

Od njega se na Grbavici mnogo očekuje, a ulogu pojačanja je opravdao već u pripremama odličnom igrom. U ekipi je tek deset dana, odigrao je dvije utakmice i postigao jedan gol.

"Vjerujem da ću opravdati taj epitet i da ću pomoći ekipi da ostvari prioritetni cilj, a to je plasman u Evropu. Kada je riječ o borbi za titulu, Željezničaru titula nikad nije daleko", rekao je novi napadač Plavih.

On je proteklu polusezonu proveo u Slaviji i vjeruje da će klub iz Lukavice i bez njega opstati u ligi.

"Znam da sam im mnogo značio, ali moj odlazak neće poremetiti njihove planove. Želim im mnogo sreće i siguran sam da će ispuniti cilj, a to je barem opstanak", završio je Kokot.