Nogomet
373

Kokot igrao s povišenom temperaturom, Bajić eurogol posvetio sestri i djevojci

Piše: D. B.
Zoran Kokot i Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zoran Kokot i Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je danas u okviru 16. kola BHT Premijer liga BiH savladao ekipu Olimpica rezultatom 3:0. Dva gola je postigao Zoran Kokot, a jedan je dodao Riad Bajić. Dva napadača su u izjavama za portal Klix.ba komentarisali današnji susret.

Zoran Kokot je ove zime stigao u Željezničar iz Slavije. U svom debiju na Grbavici je postigao dva gola i tako najavio da će zaista biti veliko pojačanje za Plave.

"Imao sam temperaturu, ali sam želio igrati i pomoći ekipi. Osjećam se fenomenalno, lijepo je pogoditi dva puta na treningu, a pogotovo na važnoj utakmici kakvu smo odigrali danas. Očekivali smo težak meč, a na kraju je ispalo odlično za nas. Moram reći da smo ispoštovali sve zahtjeve stručnog štaba, pa ova pobjeda nije slučajna", izjavio je Kokot.

Oduševila ga je i atmosfera koju su napravili navijači na tribinama. Najavio je još bolje igre Plavih.

"Nisam očekivao ovako dobru atmosferu, navijači su nas nosili do pobjede. Veoma mi je drago što sam im se odužio s dva gola, pokazao sam svoje iskustvo. Ovo nije najbolje što će vidjet od Željezničara. Imamo odličnu ekipu koja će pružati još više u narednom periodu", dodao je iskusni napadač.

Njegov kolega u napadu, sjajni mladi napadač Riad Bajić, postigao je veoma lijep gol iz slobodnog udarca.

"Prezadovoljni smo rezultatom, kako i ne bi bili, pobijedili smo 3:0. Dobro sam se uklopio s Kokotom u napadu, iako veoma kratko igramo zajedno. Vjerujem da će to biti još bolje u narednim utakmicama", rekao je Bajić.

Lijep gol je posvetio osobama koje imaju posebno mjesto u njegovom srcu.

"Današnji pogodak sam posvetio sestri i djevojci", otkrio je mladi napadač.

On smatra da Plave očekuje uspješno proljeće.

"Možemo puno napraviti u ovoj sezoni. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, a na kraju ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno", završio je Bajić.