Na snimanju filma
66

Znate li nevjerovatnu priču o Peleu i Stalloneu: Brazilac je loptom slomio prst glumcu

D. P.
Pele i Stallone na snimanju filma (Foto: Screenshot)
Pele i Stallone na snimanju filma (Foto: Screenshot)
Vijest o smrti legendarnog nogometaša Pelea potresla je svijet, a u javnosti je postala viralna priča o tome kako je slavni Brazilac slomio prst čuvenom glumcu Sylvesteru Stalloneu.

Nogometna legenda Pele slomio je prst čuvenoj holivudskoj superzvijezdi Sylvesteru Stalloneu tako što mu je šutirao penal na snimanju filma Bijeg u pobjedu.

U filmu iz 1981. godine, koji govori o grupi savezničkih zarobljenika koji igraju nogometnu utakmicu protiv nacističkog tima, glumili su zajedno Stallone i Pele.

Dok je promovisao svoj film Grudge Match, objavljen 2013. godine, Stallone je ispričao nevjerovatnu priču o tome kako mu je Pele loptom slomio prst.

"Kakav udarac sam dobio. Imam još uvijek slomljen prst od pokušaja blokiranja Peleovog penala. Obukao je par cipela iz Drugog svjetskog rata, koje su imale čelične vrhove, a lopta je bila poput topovske kugle. Bila je dvostruko deblja i teža od današnje nogometne lopte", ispričao je Stallone za BBC.

Scena iz filma (Foto: Screenshot)
Scena iz filma (Foto: Screenshot)

Čuveni glumac ispričao je da mu je Pele najavio gdje će šutirati jedanaesterac, ali da nije uspio odbraniti.

"Došao je izvesti jedanaesterac i najavio mi je gdje će tačno šutirati. Stajao sam tamo, ali je svejedno lopta završila u golu, a ja se nisam stigao pomaknuti", dodaje Stallone.

Pele, koji je sinoć preminuo u 83. godini u bolnici u Sao Paulu, u nekoliko navrata je tokom života naglašavao kako ga gledanje tog filma navede na suze.