Roberto Mancini
0

'Znam da nisam baš popularan u Engleskoj'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski strateg, 45-godišnji Roberto Mancini, startao je na klupi Manchester Cityja domaćom 2-0 pobjedom protiv Stokea u ogledu 19. kola.

Pobjeda je ono što je tražio Mancini na premijeri, bez obzira na umjetnički dojam i sve ostalo, no već na samom startu "djelovanja" u ovom klubu izazvao je veliku pažnju, ali i kontroverze.

Na prvom treningu u svom novom klubu se sukobio s Craigom Bellamyjem, čime je na sebe odmah navukao određeni broj neprijateljski nastrojenih navijača Cityja.

  • Znam da nisam baš popularan u Engleskoj. No, ovdje sam došao isključivo raditi i želim da moj rad bude odgovor jesam li uspješan ili ne. Sve ostalo bi trebalo biti sporedno - rekao je Mancini i nastavio:

  • Bellamy je moj prijatelj, što god neko mislio. Nisam ovdje došao ratovati, već skupljati što više pobjeda.

Mancini je, podsjetimo, bio trostruki uzastopni prvak s Interom, nakon čega je bio na trenerskom postu do dolaska u City.

  • Italijani nisu nogometno gledano omiljeni na Otoku. U Italiji sam imao mnogo pobornika, a ovdje valjda brojim svoje simpatizere na prste jedne ruke. Nadam se da ću preobratiti navijački puk i da će na kraju sezone biti sve drugačije. Rezultati me mogu učiniti simpatičnijim - zaključio je Mancini.