Javier Aguirre
0

"Znam da niko na nas neće staviti niti novčić"

Totalsport
Javier Aguirre (Foto: AP)
Javier Aguirre (Foto: AP)
Nogometaši Argentine i Meksika reprizirat će u nedjelju (20.30 sati, Johannesburg) utakmicu od prije četiri godine, s Mundijala u Njemačkoj.

Tada je u osmini finala Argentina pobijedila 2-1, pogotkom u produžetku Maxija Rodrigueza.

I ovom prilikom je, dakako, Argentina veliki favorit na papiru, makar je na službenoj konferenciji za novinare meksički selektor Javier Aguirre najčešće ponavljao "vidjet ćemo".

"Znam da niko na nas neće staviti niti novčić. Znam da svi očekuju Argentinu u četvrtfinalu. Svi ih žele i dalje gledati, no oni moraju prvo dobiti nas, utakmicu koja neće biti niti izbliza tako jednostavno kako se najavljuje", rekao je meksički selektor i nastavio:

"U svojoj svlačionici imam momke koje ne moram niti malo motivirati prije ove utakmice. Oni su gladni, ne boje se uspjeha i nemaju nikakvog kompleksa. Žestoko smo radili prije dolaska na Svjetsko prvenstvo. U prvom dijelu Mundijala smo pokazali dio onog što smo naučili, šta znamo, a sada slijedi nastavak. Mi vjerujemo u sebe".

Aguirre je najavio i to da će dosad ozlijeđeni Carlos Vela nastupiti na utakmici, a za kraj je samo zaključio:

"Siguran sam da nas niko nakon utakmice s Argentinom neće imati razloga kritizirati. Izgubili ili pobijedili mi ćemo kao i uvijek ostaviti srce, a to je najbitinije".