Nogomet
39

Zmajevi uzdrmani zbog Džekine povrede: Nadali smo se boljim vijestima

Piše: J. H.
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu u Sarajevo uoči sutrašnjeg okupljanja i početka priprema za susret protiv Izralea 16. novembra u Haifi. Među prvima su stigli Anel Hadžić i Miralem Pjanić koje je po dolasku zatekla vijest o povredi kapitena Zmajeva Edina Džeke.
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Naime, kako je danas za Klix.ba potvrdio selektor Safet Sušić, Džeko će odsustvovati sa terena nekoliko sedmica zbog povrede koju je zadobio u susretu Manchester Cityja i QPR-a.

Veznjaka Miralema Pjanića ova vijest je zatekla po dolasku na Sarajevski aerodrom.

"To je veliki gubitak za nas. Nadali smo se da će moći igrati u toj utakmici i sad je situacija veoma teška. Nema ni Vede ni Edina, tako da ćemo morati naći drugo rješenje. Ne predajemo se unaprijed, pokušat ćemo uzeti sva tri boda jer moramo. Vidjet ćemo, ovo je loša vijest", kazao je Pjanić za Klix.ba.

Njegov saigrač Anel Hadžić također je za naš portal prokomentarisao izostanak kapitena Zmajeva.

"Izostanak Edina Džeke je veliki udarac za nas. Međutim, nema nam druge, moramo vidjeti kako ćemo napasti Izrael. Mislim da će selektor i stručni štab naći adekvatno rješenje. Bit će nam teško bez njega, Edin je najbolji bh. napadač svih vremena", kazao je Hadžić za naš portal.

Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Ovo je najvažnija utakmica. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i uvjeren sam da ćemo se vratiti sa tri boda", dodao je on.

Reprezentativci koji su dobili poziv za susret protiv Izraela do sutra se moraju okupiti u Trening centru u Zenici, gdje će se pripremati nekoliko dana prije putovanja u Haifu.