Nepobjedivi domaćini
149

Zmajevi u "nemogućoj" misiji: Statistika Ukrajine na Lavov Areni je više nego impresivna

H. H.
Detalji s treninga naše reprezentacije na Lviv Areni (Foto: NS BiH)
Detalji s treninga naše reprezentacije na Lviv Areni (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Lavovu igra kvalifikacioni meč protiv selekcije Ukrajine i nada se pozitivnom rezultatu, što bi svakako bio i neriješen ishod. Ipak, Ukrajina na Lavov Areni je nepobjediva o čemu svjedoči impresivna statistika.

Od 2001. godine pa sve do danas, na Lavov Areni odigrali su 19 mečeva u kojima su ostvarili čak 17 pobjeda i dva remija, uz impresivnu gol-razliku 46:10.

Sve to ne ide u prilog Zmajevima, ali tradicije su tu da se ruše i iz našeg tabora su najavili igru na pobjedu.

[TWITTER]1447844610156285953[/TWITTER]

S druge strane, Ukrajina nije naročito uvjerljiva ove kalendarske godine. Do sada su odigrali 15 mečeva, uključujući i prijateljske, u kojima imaju skor od 5 pobjeda, 7 remija i 3 poraza. Gol-razlika je 21:19 u njihovu korist.

Ukoliko bi naš tim večeras ostvario pobjedu i osvojio tri boda, onda bi već protiv Finske u prvom novembarskom meču igrali za drugu poziciju te bi pobjeda i u tom susretu matematički osigurala našem timu put u baraž.

S druge strane, ako večeras doživimo poraz, onda nam u novembru trebaju dvije pobjede protiv Finske i Ukrajine.

Podsjetimo, reprezentacija BiH nakon pet odigranih utakmica zauzima treće mjesto sa šest bodova, dok je Ukrajina druga sa osam bodova i utakmicom više.