Butmir
92

Zmajevi u dobrom raspoloženju odradili prvi trening uoči utakmice sa Sjevernom Irskom

Piše: K. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Butmiru na terenima Trening centra FK Sarajevo obavila prvi trening pred susret protiv Sjeverne Irske u Belfastu i Austrije u Zenici u okviru Lige nacija.

Selektor nije mogao računati na povrijeđene Bojana Nastića, Ermina Bičakčića i Ognjena Vranješa, dok je Ćivić radio samostalno.

Na prvom treningu igrači su odmah radili s loptom, osim onih koji su jučer igrali svoje prvenstvene utakmice. To su Ervin Zukanović, Edin Višća, Goran Zakarić, Ibrahim Šehić, Toni Šunjić i Darko Todorović.

Za Sjevernu Irsku neće biti novih poziva, ali bi to mogao biti slučaj za Austriju.

"Ovo je zanimljivo takmičenje jer je šansa za odlazak na Evropsko prvenstvo. Liga nacija više znači manjim reprezentacijama koje kroz grupu imaju više šanse da odu na EP. Zanimljivije je od prijateljskih utakmica, dobili smo dobre protivnike s nekoliko igrača vrhunske klase. Bit će to dobri testovi za nas, očekujem da ćemo pored problema s trojicom povrijeđenih igrača odigrati odlične utakmice koje su po mjeri za nas. Analizirat ćemo sve i odigrati utakmice na pravi način", kazao je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, susret Sjeverne Irske i BiH igra se u subotu s početkom u 15 sati na stadionu Windsor Park u Belfastu.