Odrađen posljednji trening
0

FOTO+VIDEO / Zmajevi spremni za Rumune

Piše: J. Korjenić
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometni reprezentativci naše zemlje danas su u Hrasnici odradili posljednji trening uoči odlaska u Rumuniju, gdje ih čeka važna utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012 godine.

Atmosfera u našoj reprezentaciji prema riječima selektora Safeta Sušića je na visokom nivou što nam daje izgledne prilike da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Na treningu jedino nije prisustvovao Kenan Hasagić koji pati od jake alergije, ali ne radi se o ničemu ozbiljnom i biti će spreman, dok su ostali nogometaši odličnog zdravlja i solidnog raspoloženja.

Na pitanje novinara da li je sastavio početnih jedanaest nogometaša za okršaj sa Rumunima, Sušić je kratko komentarisao:

"Nemam razloga da žurim. Sad da vam kažem jedanaest početnih i poslije da mijenjam nije u redu. No, svakako imam ja u svojoj glavi predstavu koji će to nogometaši biti."

Istakao je još i to da je važno da ekipa igra onako kako je to izgledalo u Zenici i da im je to dao do znanja. Smatra da se može ostvariti rezultat u našu korist, jer se radi o ekipi koja igra dobro i koja ima tehnički jake igrače.

Važno je napomenuti da će Zvjezdan Misimović najvjerovatnije biti spreman, iako je u posljednje vrijeme imao problema sa povredom leđa. Bio je podvrgnut terapijama u Njemačkoj i tvrdi da se jako bolje osjeća i da se nada da će zaigrati na stadionu Rapida na kojem je igrao već dva puta.

"Utakmica će biti drugačija nego u Zenici, njima je to zadnja šansa, oni moraju pobijediti i mogu reći da će i sama igra na terenu biti mnogo drugačija nego u Zenici", kazao je Misimović.

Uspjeli smo snimiti izjavu još jednog reprezentativca Semira Štilića koji je rekao da se nada pobjedi protiv Rumunije, ali takođe i protiv Albanije u Zenici.

"Nadamo se pobjedi, ali bi nas i remi mogao zadovoljiti, ali nećemo kalkulisati", ističe Štilić.